Αναζήτηση

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα επιχορήγησης 14.800€ για νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών

Ξεκινάει σήμερα 12 Μαΐου 2023 η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τον Γ’ κύκλο του  προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Στόχος είναι η απορρόφηση 300 νέων ανέργων και η προώθηση της αυτοαπασχόλησης τους μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, εστιάζοντας στην ψηφιακή οικονομία. 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μηνών και το συνολικό ποσό επιδότησης ανέρχεται στα 14.800 € και καταβάλλεται στους δικαιούχους σε τρεις δόσεις.

Τρόπος καταβολής επιδότησης

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, αφού πραγματοποιηθεί η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2nd installment of 5,400 euros, after the end of the first semester from the start of the business
  • 3rd installment of 5,400 euros, after the end of the second semester from the start of the business


Program beneficiaries

Ως δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, 18-29 ετών, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Για τους άντρες υποψηφίους είναι απαραίτητο να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 45.000.000€ και η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο / Πρωτοβουλία.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως και την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:00. 

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ependyseis.gr. 

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία, τη μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων ανατρέξτε στη Δημόσια Πρόσκληση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ:

https://www.dypa.gov.gr/proghramma-epikhorighisis-epikheirimatikwn-protovoyliwn-apaskholisis-neon-eleutheron-epaghghelmatiwn-ilikias-18-eos-29-etwn-me-emfasi-stin-psifiaki-oikonomia

Επιδότηση 14.800

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα επιχορήγησης 14.800€ για νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών

Διαβάστε επίσης

Eggyiseis_daneion

Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI: Διευκολύνσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για λήψη δανείου

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν ευκολότερα χρηματοδότηση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που

MORE
Call us