Αναζήτηση

Search
Close this search box.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Παράταση του Β’ κυκλου και αύξηση του προϋπολογισμού

Παράταση αναμένεται να λάβει το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, που επιδοτεί ιδιώτες και νομικά πρόσωπα για αγορά ηλεκτρικού οχήματος, με την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων να ορίζεται έως τις 30/4/2024 αντί για 31/12/2023 που είχε τεθεί.

Συγχρόνως, σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, πέρα από την παράταση του προγράμματος, προβλέπεται επίσης σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού και τροποποιείται η διαδικασία προκειμένου να επιταχυνθεί η καταβολή των επιδοτήσεων.

Αναλυτικότερα, η νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) προβλέπει τις εξής αλλαγές για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2:

  • Ενισχύεται η δράση καθώς ο προϋπολογισμός της αυξάνεται στα 65 εκατ. ευρώ ενώ παρέχεται επίσης η δυνατότητα μεταφοράς αδιάθετων πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη, για την οποία οι πόροι έχουν εξαντληθεί.

  • Ο δικαιούχος θα πρέπει να υποβάλει δελτίο παραγγελίας οχήματος εντός της νέας προθεσμίας, 45 ημερών, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά εγκεκριμένες αιτήσεις που έχουν συμπεριληφθεί ή πρόκειται να συμπεριληφθούν σε απόφαση υπαγωγής. Τονίζεται πως σε περίπτωση που δεν υποβληθούν από τον δικαιούχο τα προαναφερθέντα, η αίτηση του θα απορρίπτεται και το ποσό της επιδότησης θα αποδεσμεύεται.

  • Περιορίζεται το χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση της αγοράς του ηλεκτρικού οχήματος από 12 σε 8 μήνες, από την ημερομηνία υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Σκοπός των παραπάνω τροποποιήσεων που τέθηκαν στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, είναι να περιοριστεί ο αριθμός των αιτήσεων που παραμένουν ανενεργές, αποδεσμεύοντας έτσι σημαντικά κονδύλια για την υποβολή νέων αιτήσεων από δικαιούχους που έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν πιο άμεσα στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

Το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 αναμένεται να δώσει κίνητρο σε χιλιάδες φυσικά ή νομικά πρόσωπα να αντικαταστήσουν τα παλιά, οικονομικά ασύμφορα και μη φιλικά προς το περιβάλλον οχήματά τους, επωφελούμενοι συγχρόνως από τη δυνατότητα επιδότησης. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι ανοιχτή και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του www.gov.gr.

kinoumai_ilektrika_2

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Παράταση του Β’ κυκλου και αύξηση του προϋπολογισμού

Διαβάστε επίσης

kinoumai hlektrika

Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’: Τι περιλαμβάνει ο τρίτος κύκλος της επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Δράση Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’ Κύκλος, το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Το πρόγραμμα αφορά σε φυσικά και νομικά

MORE
espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

MORE
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

MORE
Call us