Αναζήτηση

Search
Close this search box.

Ρυθμίσεις δανείων: Ξεκίνησε η λειτουργία του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών

Μια νέα ηλεκτρονική διαδικασία αναμένεται να δώσει λύσεις σε εκατοντάδες δανειολήπτες που επιθυμούν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, καθώς η νέα αυτή διαδικασία στοχεύει στη διευκόλυνση των διμερών ρυθμίσεων δανείων σύμφωνα με τον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών του ν. 4224/2013.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε δανειολήπτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τόσο φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα (πολύ μικρές επιχειρήσεις), που ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν το δάνειό τους απευθείας με το χρηματοπιστωτικό τους ίδρυμα, σε διμερές επίπεδο.

Ποια είναι τα οφέλη της αίτησης
  • Διευκόλυνση της εφαρμογής του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών και επιτάχυνση όλης της διαδικασίας προς όφελος των πολιτών καθώς η γνωστοποίηση του συνόλου των απαιτούμενων περιουσιακών και εισοδηματικών στοιχείων θα ανακτάται άνευ κόστους από τις βάσεις δεδομένων για κάθε ενδιαφερόμενο.

  • Εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής όλων των διαδικασιών και τήρησης των προθεσμιών τόσο για τον ενδιαφερόμενο όσο και για το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ώστε να παρέχεται τελικά η καταλληλότερη λύση και για τα δύο μέρη (προσωρινή ή οριστική διευθέτηση των δανείων), κατόπιν αξιολόγησης.

  • Ενίσχυση της διαφάνειας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας καθώς σε όλα τα στάδια εποπτεύει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους εντάσσει από τις 16 Οκτωβρίου 2023 την υπηρεσία με τίτλο «Κώδικας Δεοντολογίας» στο σύστημα κράτησης myEGDIXlive, με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση και ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες, που θα προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, είτε με τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο 213 2125730 είτε με τηλεδιάσκεψη στην ψηφιακή πύλη myEGDIX.live.gov.gρ, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται από τους εκπροσώπους Γενικής Γραμματείας, για θέματα που αφορούν τη δημιουργία και υποβολή της αίτησής τους στην εν λόγω πλατφόρμα.

Η αίτηση γίνεται από τους ενδιαφερόμενους μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας «Κώδικα Δεοντολογίας». Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr στην ενότητα «Περιουσία και Φορολογία» και την υποενότητα «Διαχείριση Οφειλών», στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/kodikas-deontologias 

Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία μπορείτε να βρείτε και εδώ: https://www.taxheaven.gr/news/65105/epilysh-kaoysterhshs-dosewn-daneiwn-pws-oa-leitoyrgei-h-pshfiakh-platforma-gia-fysika-kai-nomika-proswpa

rythmiseis_daneiwn_epicheiriseis

Ρυθμίσεις δανείων: Ξεκίνησε η λειτουργία του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών

Διαβάστε επίσης

espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

MORE
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

MORE
Call us