Αναζήτηση

Search
Close this search box.

Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή: Επιδότηση αντικατάστασης εξοπλισμού θέρμανσης και ψύξης για επιχειρήσεις

Σύμφωνα με νέα ρύθμιση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ξεκινάει σύντομα το νέο πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις για την αντικατάσταση του παλαιού τους ενεργοβόρου ηλεκτρικού εξοπλισμού.

Συμπληρωματικά, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιδιώκει τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, μέσω των πρωτοβουλιών για την αντικατάσταση των εξοπλισμών θέρμανσης και ψύξης σε επιχειρήσεις, καθώς και για την ανακύκλωση παλαιών συσκευών μέσα από συστηματικές προσεγγίσεις εναλλακτικής διαχείρισης, με την συνδρομή πιστοποιημένων οργανισμών.

Το πρόγραμμα διαθέτει προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ και φορέας υλοποίησης ορίστηκε η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Τομέα Ενέργειας του υπουργείου.

Eligible expenses

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα επιδοτούνται ο ψυκτικός εξοπλισμός των επιχειρήσεων και τα συστήματα ψύξης-θέρμανσης. Όπως και στο αντίστοιχο πρόγραμμα για νοικοκυριά, για τη λήψη της επιδότησης θα πρέπει πρώτα να παραδοθούν οι παλιές συσκευές προς ανακύκλωση σε πιστοποιημένους φορείς.

Το πρόγραμμα στοχεύει ουσιαστικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ειδικά λόγω της ενεργειακής κρίσης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Επίσης, θέτει ως στόχο και την ανακύκλωση των αποσυρόμενων συσκευών μέσω ενός συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης από συγκεκριμένους, πιστοποιημένους φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ύψος της ενίσχυσης, τα συστήματα και τον εξοπλισμό που είναι επιλέξιμα προς χρηματοδότηση και απόσυρση, το ποσοστό χρηματοδότησης αυτών, τους δικαιούχους της δράσης, τη διάρκεια και τις διαδικασίες εφαρμογής της, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις υποχρεώσεις των δικαιούχων κ.ά., θα ανακοινωθούν μόλις εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πώς γίνεται η αίτηση

Αυτό που έχει κοινοποιηθεί ήδη σχετικά τα διαδικαστικά βήματα, είναι πως η επιδότηση θα ακολουθησει την ίδια σειρά ενεργειών που εφαρμόστηκε και στο αντίστοιχο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά. Θα πρέπει δηλαδή οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά και να αναμένουν τη λήψη της επιδότησης υπό τη μορφή voucher.

anakiklwnw-allazw-syskeyh-epixeiriseis

Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή: Επιδότηση αντικατάστασης εξοπλισμού θέρμανσης και ψύξης για επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

MORE
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

MORE
Call us