Αναζήτηση

Search
Close this search box.

Αναπτυξιακός Νόμος 3299/2004: Προθεσμία για αιτήσεις πιστοποίησης ολοκλήρωσης και έναρξη λειτουργίας επενδυτικών σχεδίων έως 1/4/2024

Οι εταιρίες που είναι ενταγμένες στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης και έναρξης των επενδυτικών τους σχεδίων μέχρι την 1η Απριλίου 2024, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Εάν οι εταιρείες δεν τηρήσουν την καθορισμένη προθεσμία, οι αποφάσεις για την υπαγωγή τους ακυρώνονται αυτόματα, με εξαίρεση κάποιων περιπτώσεων που έχουν ληφθεί κρατικές επιδοτήσεις και απαιτείται κάποια διοικητική ενέργεια. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο.

Παράλληλα, η διάταξη θα προβλέπει επιπρόσθετα ότι μέχρι την ίδια ημερομηνία, δηλαδή 1/4/2024, θα είναι δυνατή η έκδοση παραστατικά δαπανών και πληρωμών για το επενδυτικό έργο και η εκπλήρωση όλων των υπόλοιπων ενεργειών για την κάλυψη των προϋποθέσεων και των όρων που θα αποδεικνύουν την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου.

Τα επενδυτικά προγράμματα που έχουν ήδη λάβει παράταση λόγω ανωτέρας βίας και των οποίων η παράταση θα έχει λήξει πριν από την 1η Απριλίου 2024, θα έχουν επίσης την ίδια προθεσμία για την ολοκλήρωση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια τα οποία βρίσκονταν υπ’ ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα οποία υποχρεούνται σε ελάχιστο κόστος υπαγωγής στον Ν.3299/2004, μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς την τήρηση της χρονικής προθεσμίας αυτής, εφ’ όσον όμως διατηρείται ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας της επένδυσης.

Τέλος, στα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στους μηχανισμούς υποστήριξης του νόμου 4399/2016, δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω παράτασης της περιόδου υλοποίησης κατά έξι μήνες, προκειμένου να πιστοποιηθούν οι δαπάνες ενισχυόμενων δαπανών για επιδοτούμενες δαπάνες μέχρι το 50%.

Δεν έχει υπαχθεί η επιχείρησή σας στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004;

Υπενθυμίζουμε ότι παραμένουν ανοιχτές οι αιτήσεις για τον Αναπτυξιακό Νόμο ν.4887/2022: Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων and Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα έως τις 29 Δεκεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων και τα ποσά ενίσχυσης, ανατρέξτε στο άρθρο μας Αναπτυξιακός Νόμος ν.4887/2022: Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων and Αναπτυξιακός Νόμος ν.4887/2022: Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα αντίστοιχα. 

anaptyxiakos_nomos_prothesmia_oloklirosis

Αναπτυξιακός Νόμος 3299/2004: Προθεσμία για αιτήσεις πιστοποίησης ολοκλήρωσης και έναρξη λειτουργίας επενδυτικών σχεδίων έως 1/4/2024

Διαβάστε επίσης

espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

MORE
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

MORE
Call us