Αναζήτηση

Search
Close this search box.

ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα 2021-2027: Τα 3 νέα προγράμματα που αναμένονται εντός του 2023

Άμεσα αναμένεται να δημοσιευθούν οι προσκλήσεις για 3 νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για επιχειρήσεις, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ. Τα προγράμματα απευθύνονται κατά βάση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 600.000.000 ευρώ.

Ας τα δούμε επιγραμματικά:

1. Ερευνώ – Καινοτομώ

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη και ενίσχυση των ικανοτήτων της έρευνας και της καινοτομίας με τη χρήση των προηγμένων τεχνολογιών. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 300.000.000 ευρώ.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το 2ο τρίμηνο του 2023 ενώ η λήξη κατά το 3ο τρίμηνο του 2023.

2. Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων) καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε αυτές.

Ως συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ορίζεται το ποσό των 200.000.000 ευρώ και η έναρξη υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να γίνει κατά το 3ο τρίμηνο του 2023. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού, ακολουθώντας δηλαδή τη μέθοδο αξιολόγησης FiFo.

Και αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

3. Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών επιχειρήσεων

Η δράση αυτή εστιάζει επίσης στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της
ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων) που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αυτές.

Και αυτή η δράση θέτει ως δυνητικούς δικαιούχους τις ΜμΕ (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) που δραστηριοποιούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 150.000.000 ευρώ και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει κατά το 3ο τρίμηνο του 2023.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού, ακολουθώντας δηλαδή τη μέθοδο αξιολόγησης FiFo.

ΕΣΠΑ προγράμματα

ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα 2021-2027: Τα 3 νέα προγράμματα που αναμένονται εντός του 2023

Διαβάστε επίσης

kinoumai hlektrika

Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’: Τι περιλαμβάνει ο τρίτος κύκλος της επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Δράση Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’ Κύκλος, το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Το πρόγραμμα αφορά σε φυσικά και νομικά

MORE
espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

MORE
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

MORE
Call us