Αναζήτηση

Αναζήτηση
Κλείστε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης.

ΕΣΠΑ: Παράταση στα προγράμματα για τις υπό ίδρυση και νεοσύστατες επιχειρήσεις

Με μια νέα απόφασή του σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε την επέκταση του χρονοδιαγράμματος για την ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων για χρηματοδότηση στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΕΠΑνΕΚ, που αφορούν την «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και την «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Η τρίτη τροποποίηση της απόφασης για τη χρηματοδότηση νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027 αφορά την επέκταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων και την προσαρμογή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, με την καταληκτική ημερομηνία να μετατίθεται στις 22 Μαρτίου 2024, στις 15:00.

Επιπλέον, τροποποιούνται οι απαιτήσεις για τις τραπεζικές βεβαιώσεις, προσφέροντας ευελιξία στην επιλογή του μήνα αναφοράς για τα διαθέσιμα υπόλοιπα των λογαριασμών:

Αρχική Εκδοχή: Απαιτείται η υποβολή διαθεσίμων υπολοίπων της τελευταίας ημέρας του προηγούμενου μήνα και τα μέσα διαθέσιμα υπόλοιπα του ίδιου μήνα πριν την υποβολή.

Τροποποιημένη Εκδοχή: Δίνεται η δυνατότητα στον επενδυτή να επιλέξει ανάμεσα στα μέσα διαθέσιμα υπόλοιπα ενός από τους τρεις προηγούμενους μήνες πριν από την υποβολή, παρέχοντας έτσι περισσότερη ευελιξία στον υπολογισμό του αποδεκτού ποσού.

Σε κάθε περίπτωση, το αποδεκτό ποσό είναι το μικρότερο από τα δύο και η ημερομηνία των διαθεσίμων υπολοίπων πρέπει να είναι ίδια για όλες τις βεβαιώσεις και για όλους τους εταίρους/μετόχους.

Δείτε αναλυτικότερα τις επίσημες τροποποιήσεις για τα προγράμματα:

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

espa paratasi

ΕΣΠΑ: Παράταση στα προγράμματα για τις υπό ίδρυση και νεοσύστατες επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

kinoumai hlektrika

Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’: Τι περιλαμβάνει ο τρίτος κύκλος της επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Δράση Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’ Κύκλος, το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Το πρόγραμμα αφορά σε φυσικά και νομικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας