Αναζήτηση

Αναζήτηση
Κλείστε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης.

Πρόγραμμα για φωτοβολταϊκα: Νέα επιδότηση για επιχειρήσεις

Εντός του Φθινοπώρου αναμένεται η έναρξη του προγράμματος φωτοβολταϊκών για επιχειρήσεις. Έπειτα από την επιτυχή έναρξη του αντίστοιχου προγράμματος για κατοικίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στρέφεται τώρα προς τις επιχειρήσεις, που τα τελευταία δύο χρόνια βιώνουν μια ραγδαία αύξηση στο ενεργειακό τους κόστος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος εκτιμάται στα 160 εκατ. ευρώ, αλλά τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Φορέας χρηματοδότησης

Το αναλυτικό πλαίσιο του προγράμματος και η έναρξη υποβολής των αιτήσεων αναμένονται να να ξεκινήσουν μέσα στο Φθινόπωρο. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο στο εγγύς μέλλον πρόκειται να συμβάλει καθοριστικά στην υποστήριξη παρόμοιων πρωτοβουλιών. Εκτιμάται μέσα από το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά θα επωφεληθούν σε πρώτη φάση περίπου 10.000 επιχειρήσεις.

Τι είναι το μοντέλο Zero feed-in

Το πρόγραμμα αποβλέπει στην εφαρμογή του μοντέλου zero feed-in, όπου τα φωτοβολταϊκά δεν θα είναι άμεσα συνδεδεμένα με το δίκτυο και τα συστήματα που θα λειτουργούν, αλλά θα παράγουν ενέργεια καταναλώνοντάς την σε πραγματικό χρόνο, απελευθερώνοντας έτσι χώρο στο κορεσμένο σε πολλές περιοχές δίκτυο. Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα χρηματοδότησης για τις μπαταρίες.

Μια κρίσιμη πτυχή για την ένταξη στο πρόγραμμα θα αποτελεί η ακριβής καταγραφή των ενεργειακών αναγκών κάθε επιχείρησης, Αυτό θα γίνεται μέσω ειδικών μελετών που θα οδηγούν στην εγκατάσταση των κατάλληλων συστημάτων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της κάθε επιχείρησης.

Γενικότερη στόχευση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να υλοποιήσει πληθώρα προγραμμάτων που αποσκοπούν κατά βάση στην εξοικονόμηση ενέργειας, καλύπτοντας τόσο τις ιδιωτικές κατοικίες όσο και τον επιχειρηματικό τομέα.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί 2 ακόμη προγράμματα, τα Εξοικονομώ – Επιχειρώ και Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή, που θα αποβλέπουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του των επιχειρήσεων, γεγονός που κατά συνέπεια θα μειώσει τα μηναία πάγια έξοδα τους (π.χ. ρεύμα). Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα αυτά ανατρέχοντας στα αντίστοιχα άρθρα της NotiFund Εξοικονομώ – Επιχειρώ και Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή

programma-fotovoltaika

Πρόγραμμα για φωτοβολταϊκα: Νέα επιδότηση για επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας