Η έκδοση των Voucher 900€ έως 18.000€ ξεκίνησε

Αναζήτηση

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Επιδότηση έως 60% για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

Ξεκινάει άμεσα από την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 η υποβολή των αιτήσεων του προγράμματος Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα για την απόκτηση ηλιακού θερμοσίφωνα με κρατική επιδότηση. Συγκεκριμένα, η επιδότηση κυμαίνεται μεταξύ 50-60% και διαμορφώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κάθε θερμοσίφωνα, π.χ. χωρητικότητα δεξαμενής νερού, αλλά και με βάση την εισοδηματική κατηγορία που ανήκει ο δικαιούχος.

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο allazothermosifona.gov.gr

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Προϋποθέσεις προγράμματος

Βασική προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα είναι η απόσυρση και ανακύκλωση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Οι παλιοί ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες που θα τεθούν προς ανακύκλωση θα πρέπει να είναι λειτουργικοί, να έχουν χωρητικότητα τουλάχιστον 40 λίτρων και να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία για την οποία πραγματοποιείται η αίτηση χρηματοδότησης.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Ποσοστό επιδότησης ανά εισοδηματική κατηγορία

Ως ωφελούμενοι του προγράμματος θεωρούνται όλοι οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα στην κατοικία τους και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 30.000€. Συγκεκριμένα:

  1. Για τους ωφελούμενους της 1ης εισοδηματικής κατηγορίας, δηλ. εισόδημα έως και 5.000€, η επιδότηση ανέρχεται στο 60% με ανώτατο ποσό επιχορήγησης τα 904,84€.
  2. Για τους ωφελούμενους της 2ης εισοδηματικής κατηγορίας, δηλ. εισόδημα μεταξύ 5.000€ και 10.000€, η επιδότηση φτάνει στο 55% με μέγιστο ποσό τα 829,84€.
  3. Στην 3η εισοδηματική κατηγορία βρίσκονται οι ωφελούμενοι που διαθέτουν εισόδημα μεταξύ 10.000€ και 30.000€, με την επιδότηση στην περίπτωση αυτή να ανέρχεται στο 50% και να μην ξεπερνάει το ποσό των 754,03€

Σημειώνεται πως το τελικό ποσό της επιδότησης ανά νοικοκυριό καθορίζεται από τη χωρητικότητα κάθε θερμοσίφωνα.

Το ποσό της επιδότησης θα διατεθεί στους δικαιούχους σε μορφή Voucher, το οποίο οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν στον προμηθευτή της επιλογής τους.

Το πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα αναμένεται να επωφελήσει άμεσα περισσότερα από 120.000 νοικοκυριά, μειώνοντας την κατανάλωση του ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού κατά περίπου 65% συνολικά. Επιπλέον, υπολογίζεται πως προβλέπεται μείωση τουλάχιστον 210 εκατ. τόνων CO2 ανά έτος για κάθε νοικοκυριό.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο allazothermosifona.gov.gr 

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Επιδότηση έως 60% για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

Διαβάστε επίσης

ΕΣΠΑ προγράμματα

ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα 2021-2027: Τα 3 νέα προγράμματα που αναμένονται εντός του 2023

Άμεσα αναμένεται να δημοσιευθούν οι προσκλήσεις για 3 νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για επιχειρήσεις, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ. Τα προγράμματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας