Αναζήτηση

Αναζήτηση
Κλείστε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Επιδότηση έως 60% για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

Ξεκινάει άμεσα από την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 η υποβολή των αιτήσεων του προγράμματος Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα για την απόκτηση ηλιακού θερμοσίφωνα με κρατική επιδότηση. Συγκεκριμένα, η επιδότηση κυμαίνεται μεταξύ 50-60% και διαμορφώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κάθε θερμοσίφωνα, π.χ. χωρητικότητα δεξαμενής νερού, αλλά και με βάση την εισοδηματική κατηγορία που ανήκει ο δικαιούχος.

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο allazothermosifona.gov.gr

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Προϋποθέσεις προγράμματος

Βασική προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα είναι η απόσυρση και ανακύκλωση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Οι παλιοί ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες που θα τεθούν προς ανακύκλωση θα πρέπει να είναι λειτουργικοί, να έχουν χωρητικότητα τουλάχιστον 40 λίτρων και να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία για την οποία πραγματοποιείται η αίτηση χρηματοδότησης.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Ποσοστό επιδότησης ανά εισοδηματική κατηγορία

Ως ωφελούμενοι του προγράμματος θεωρούνται όλοι οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα στην κατοικία τους και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τις 30.000€. Συγκεκριμένα:

  1. Για τους ωφελούμενους της 1ης εισοδηματικής κατηγορίας, δηλ. εισόδημα έως και 5.000€, η επιδότηση ανέρχεται στο 60% με ανώτατο ποσό επιχορήγησης τα 904,84€.
  2. Για τους ωφελούμενους της 2ης εισοδηματικής κατηγορίας, δηλ. εισόδημα μεταξύ 5.000€ και 10.000€, η επιδότηση φτάνει στο 55% με μέγιστο ποσό τα 829,84€.
  3. Στην 3η εισοδηματική κατηγορία βρίσκονται οι ωφελούμενοι που διαθέτουν εισόδημα μεταξύ 10.000€ και 30.000€, με την επιδότηση στην περίπτωση αυτή να ανέρχεται στο 50% και να μην ξεπερνάει το ποσό των 754,03€

Σημειώνεται πως το τελικό ποσό της επιδότησης ανά νοικοκυριό καθορίζεται από τη χωρητικότητα κάθε θερμοσίφωνα.

Το ποσό της επιδότησης θα διατεθεί στους δικαιούχους σε μορφή Voucher, το οποίο οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν στον προμηθευτή της επιλογής τους.

Το πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα αναμένεται να επωφελήσει άμεσα περισσότερα από 120.000 νοικοκυριά, μειώνοντας την κατανάλωση του ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού κατά περίπου 65% συνολικά. Επιπλέον, υπολογίζεται πως προβλέπεται μείωση τουλάχιστον 210 εκατ. τόνων CO2 ανά έτος για κάθε νοικοκυριό.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο allazothermosifona.gov.gr 

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Επιδότηση έως 60% για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

Διαβάστε επίσης

espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας