Αναζήτηση

Search
Close this search box.

ΕΣΠΑ: Τα νέα προγράμματα που αναμένονται από Σεπτέμβριο

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για τους ευρωπαϊκούς πόρους που αναμένεται να χρηματοδοτήσουν άμεσα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, το συνολικό πακέτο των ευρωπαϊκών πόρων ανέρχεται στα 72 δισεκατομμύρια, όπως ανέφερε.

Στόχος λοιπόν είναι τόσο η χρηματοδότηση των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και η δημιουργία νέων, προκειμένου τα χρήματα αυτά να απορροφηθούν στην ελληνική οικονομία. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν στις επιχειρήσεις τόσο μέσω τραπεζικού δανεισμού, με προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας, όσο και μέσω άλλων επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Αναλυτικότερα, τον Σεπτέμβριο πρόκειται να δημοσιευθούν νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα απευθύνονται σε νεοσύστατες επιχειρήσεις καθώς και προγράμματα αποκλειστικά για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Τονίζεται πως οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την επιδότηση του ΕΣΠΑ αλλά και να αιτηθούν για δάνειο ώστε να καλύψουν τυχόν δαπάνες που δεν προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Τα 2 προγράμματα ΕΣΠΑ που αναμένεται να ανοίξουν από Σεπτέμβριο

Και τα δύο προγράμματα δίνουν επιδότηση έως 50% της συνολικής δαπάνης με κάθε επενδυτικό σχέδιο να κυμαίνεται από 30.000€ έως 400.000€ και συνεπώς, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης να ανέρχεται στα 200.000€.

Ενδεικτικά, μερικές από τις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης αφορούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εξοπλισμό πράσινης μετάβασης (π.χ. εξοικονόμησης ενέργειας), μεταφορικά μέσα, ηλεκτρικά οχήματα, προβολή/προώθηση, υπηρεσίες σχεδιασμού συσκευασίας, ετικέτας, branding, λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού, έξοδα σύνταξης και παρακολούθησης υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου, μισθολογικά κόστη κ.ά.

Και τα δύο προγράμματα πρόκειται να αξιολογήσουν τις αιτήσεις με τη μέθοδο FiFo (First in, First Out), δηλαδή κάθε αίτηση χρηματοδότησης που υποβάλλεται αξιολογείται με τήρηση σειράς προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής τελικής υποβολής.

Διαβάστε περισσότερα για τα 2 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ στα αντίστοιχα άρθρα του Blog της NotiFund. Νέο ΕΣΠΑ: Ενίσχυση και λειτουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων and Νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό: Ενίσχυση και λειτουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων.

Nea_ESPA

ΕΣΠΑ: Τα νέα προγράμματα που αναμένονται από Σεπτέμβριο

Διαβάστε επίσης

kinoumai hlektrika

Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’: Τι περιλαμβάνει ο τρίτος κύκλος της επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Δράση Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’ Κύκλος, το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Το πρόγραμμα αφορά σε φυσικά και νομικά

MORE
espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

MORE
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

MORE
Call us