Αναζήτηση

ΕΣΠΑ: Τα νέα προγράμματα που αναμένονται από Σεπτέμβριο

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για τους ευρωπαϊκούς πόρους που αναμένεται να χρηματοδοτήσουν άμεσα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, το συνολικό πακέτο των ευρωπαϊκών πόρων ανέρχεται στα 72 δισεκατομμύρια, όπως ανέφερε.

Στόχος λοιπόν είναι τόσο η χρηματοδότηση των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και η δημιουργία νέων, προκειμένου τα χρήματα αυτά να απορροφηθούν στην ελληνική οικονομία. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν στις επιχειρήσεις τόσο μέσω τραπεζικού δανεισμού, με προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας, όσο και μέσω άλλων επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Αναλυτικότερα, τον Σεπτέμβριο πρόκειται να δημοσιευθούν νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα απευθύνονται σε νεοσύστατες επιχειρήσεις καθώς και προγράμματα αποκλειστικά για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Τονίζεται πως οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την επιδότηση του ΕΣΠΑ αλλά και να αιτηθούν για δάνειο ώστε να καλύψουν τυχόν δαπάνες που δεν προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Τα 2 προγράμματα ΕΣΠΑ που αναμένεται να ανοίξουν από Σεπτέμβριο

Και τα δύο προγράμματα δίνουν επιδότηση έως 50% της συνολικής δαπάνης με κάθε επενδυτικό σχέδιο να κυμαίνεται από 30.000€ έως 400.000€ και συνεπώς, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης να ανέρχεται στα 200.000€.

Ενδεικτικά, μερικές από τις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης αφορούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εξοπλισμό πράσινης μετάβασης (π.χ. εξοικονόμησης ενέργειας), μεταφορικά μέσα, ηλεκτρικά οχήματα, προβολή/προώθηση, υπηρεσίες σχεδιασμού συσκευασίας, ετικέτας, branding, λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού, έξοδα σύνταξης και παρακολούθησης υλοποίησης επενδυτικού σχεδίου, μισθολογικά κόστη κ.ά.

Και τα δύο προγράμματα πρόκειται να αξιολογήσουν τις αιτήσεις με τη μέθοδο FiFo (First in, First Out), δηλαδή κάθε αίτηση χρηματοδότησης που υποβάλλεται αξιολογείται με τήρηση σειράς προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής τελικής υποβολής.

Διαβάστε περισσότερα για τα 2 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ στα αντίστοιχα άρθρα του Blog της NotiFund. Νέο ΕΣΠΑ: Ενίσχυση και λειτουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και Νέο ΕΣΠΑ για τον τουρισμό: Ενίσχυση και λειτουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων.

Nea_ESPA

ΕΣΠΑ: Τα νέα προγράμματα που αναμένονται από Σεπτέμβριο

Διαβάστε επίσης

Eggyiseis_daneion

Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI: Διευκολύνσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για λήψη δανείου

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν ευκολότερα χρηματοδότηση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Voucher_dikaiouxoi

Voucher Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Οι υποχρεώσεις των δικαιούχων του Προγράμματος Ι

Σύμφωνα με τον Κανονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), όλοι οι αποδέκτες χρηματοδότησης του Voucher Ψηφιακού Μετασχηματισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας