Αναζήτηση

Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI: Διευκολύνσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για λήψη δανείου

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν ευκολότερα χρηματοδότηση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που θα εντάξουν στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο ν.4887/2022.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο παρέχει γρήγορα και εύκολα εγγυήσεις στις επιχειρήσεις ώστε να διευκολύνουν τη διαδικασία λήψης δανείου από τις τράπεζες για την απόδειξη της ιδιωτικής συμμετοχής.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις είναι απλή και περιλαμβάνει ουσιαστικά την αίτηση μέσω της πλατφόρμας Know Your Customer (KYC). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για εγγυήσεις δανείων που κυμαίνονται από 50.000€ έως 10.000.000€, τόσο μακροπρόθεσμης διάρκειας, έως 10 ετών, όσο και βραχυπρόθεσμης, έως 5 ετών.

Η εγγύηση του Ταμείου ανέρχεται στο 80% ανά δάνειο, εξασφαλίζοντας έτσι στις επιχειρήσεις τη λήψη δανείου με ευνοϊκότερο επιτόκιο. Η δανειακή σύμβαση θα αφορά επενδυτικό σχέδιο που έχει λάβει απόφαση υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο ν.4887/2022 και δύναται να περιλαμβάνει i) επενδυτικές δαπάνες σε ενσώματα και άυλα πάγια περιουσιακά στοιχεία, ii) μισθολογικές δαπάνες για κάλυψη νέων θέσεων εργασίας και iii) συνδυασμό των 2 παραπάνω.

Ποια είναι τα θεματικά καθεστώτα χορήγησης ενισχύσεων (επιδότηση/φορολογική απαλλαγή/leasing) του Αναπτυξιακού Νόμου
 1. Ψηφιακός και τεχνολογικός μετασχηματισμός επιχειρήσεων.
 2. Πράσινη μετάβαση – Περιβαλλοντική αναβάθμιση επιχειρήσεων.
 3. Νέο επιχειρείν.
 4. Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση.
 5. Ερευνα και εφαρμοσμένη καινοτομία.
 6. Αγροδιατροφή – Πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων – Αλιεία – Υδατοκαλλιέργεια.
 7. Μεταποίηση Εφοδιαστική αλυσίδα.
 8. Επιχειρηματική εξωστρέφεια.
 9. Ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων.
 10. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού
 11. Μεγάλες επενδύσεις
 12. Ευρωπαϊκές αλυσίδες αξίας και
 13. Επιχειρηματικότητα 360.

Τονίζεται ότι τη δεδομένη στιγμή δέχονται αιτήσεις δυο (2) εκ των δεκατριών (13) καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου ν.4887/2022: Μεταποίηση Εφοδιαστική Αλυσίδας έως 29/9/2023 και Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων έως 13/10/2023.

Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Ταμείου Εγγυοδοσίας DelFI ανέρχεται στα 500.000.000€ με δυνατότητα αύξησης σε περίπτωση εξάντλησης των πόρων.

Η πλατφόρμα Know your Customer (KYC) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι ανοιχτή και δέχεται αιτήσεις από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023.

Eggyiseis_daneion

Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI: Διευκολύνσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για λήψη δανείου

Διαβάστε επίσης

Nea_ESPA

ΕΣΠΑ: Τα νέα προγράμματα που αναμένονται από Σεπτέμβριο

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για τους ευρωπαϊκούς πόρους που αναμένεται να χρηματοδοτήσουν άμεσα χιλιάδες μικρομεσαίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Voucher_dikaiouxoi

Voucher Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Οι υποχρεώσεις των δικαιούχων του Προγράμματος Ι

Σύμφωνα με τον Κανονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), όλοι οι αποδέκτες χρηματοδότησης του Voucher Ψηφιακού Μετασχηματισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας