Αναζήτηση

Αναζήτηση
Κλείστε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης.

Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI: Διευκολύνσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για λήψη δανείου

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν ευκολότερα χρηματοδότηση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που θα εντάξουν στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο ν.4887/2022.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο παρέχει γρήγορα και εύκολα εγγυήσεις στις επιχειρήσεις ώστε να διευκολύνουν τη διαδικασία λήψης δανείου από τις τράπεζες για την απόδειξη της ιδιωτικής συμμετοχής.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις είναι απλή και περιλαμβάνει ουσιαστικά την αίτηση μέσω της πλατφόρμας Know Your Customer (KYC). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για εγγυήσεις δανείων που κυμαίνονται από 50.000€ έως 10.000.000€, τόσο μακροπρόθεσμης διάρκειας, έως 10 ετών, όσο και βραχυπρόθεσμης, έως 5 ετών.

Η εγγύηση του Ταμείου ανέρχεται στο 80% ανά δάνειο, εξασφαλίζοντας έτσι στις επιχειρήσεις τη λήψη δανείου με ευνοϊκότερο επιτόκιο. Η δανειακή σύμβαση θα αφορά επενδυτικό σχέδιο που έχει λάβει απόφαση υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο ν.4887/2022 και δύναται να περιλαμβάνει i) επενδυτικές δαπάνες σε ενσώματα και άυλα πάγια περιουσιακά στοιχεία, ii) μισθολογικές δαπάνες για κάλυψη νέων θέσεων εργασίας και iii) συνδυασμό των 2 παραπάνω.

Ποια είναι τα θεματικά καθεστώτα χορήγησης ενισχύσεων (επιδότηση/φορολογική απαλλαγή/leasing) του Αναπτυξιακού Νόμου
 1. Ψηφιακός και τεχνολογικός μετασχηματισμός επιχειρήσεων.
 2. Πράσινη μετάβαση – Περιβαλλοντική αναβάθμιση επιχειρήσεων.
 3. Νέο επιχειρείν.
 4. Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση.
 5. Ερευνα και εφαρμοσμένη καινοτομία.
 6. Αγροδιατροφή – Πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων – Αλιεία – Υδατοκαλλιέργεια.
 7. Μεταποίηση Εφοδιαστική αλυσίδα.
 8. Επιχειρηματική εξωστρέφεια.
 9. Ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων.
 10. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού
 11. Μεγάλες επενδύσεις
 12. Ευρωπαϊκές αλυσίδες αξίας και
 13. Επιχειρηματικότητα 360.

Τονίζεται ότι τη δεδομένη στιγμή δέχονται αιτήσεις δυο (2) εκ των δεκατριών (13) καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου ν.4887/2022: Μεταποίηση Εφοδιαστική Αλυσίδας έως 29/9/2023 και Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων έως 13/10/2023.

Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Ταμείου Εγγυοδοσίας DelFI ανέρχεται στα 500.000.000€ με δυνατότητα αύξησης σε περίπτωση εξάντλησης των πόρων.

Η πλατφόρμα Know your Customer (KYC) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι ανοιχτή και δέχεται αιτήσεις από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023.

Eggyiseis_daneion

Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI: Διευκολύνσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για λήψη δανείου

Διαβάστε επίσης

kinoumai hlektrika

Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’: Τι περιλαμβάνει ο τρίτος κύκλος της επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Δράση Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’ Κύκλος, το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Το πρόγραμμα αφορά σε φυσικά και νομικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας