Αναζήτηση

Έναρξη Επιδοτούμενης Επιχείρησης

Έχει παρατηρηθεί η τάση των Ελλήνων πολιτών, να θέλουν να ανεξαρτοποιηθούν επαγγελματικά και από σχέση μισθωτής εργασίας, να προχωρήσουν στην δημιουργία ιδιωτικών εταιρειών.

Σίγουρα, μία επενδυτική πράξη συνοδεύεται από άγχος, αλλά μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο επικερδής σε σχέση με τις υπάρχουσες οικονομικές απολαβές των μισθωτών, σε μία οικονομία με συνεχή αύξηση των τιμών στα προϊόντα και υπηρεσίες βασικών αναγκών.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος, προκειμένου να φθάσει στην επίτευξη του στόχου του, είναι τα παρακάτω:

  1. Αποτύπωση της ιδέας στο «χαρτί» και εύρεση καινοτόμων στοιχείων που θα την κάνει να ξεχωρίσει
  2. Εύρεση του κατάλληλου προγράμματος
  3. Αναζήτηση επιλεξιμότητας της ιδέας του σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος
  4. Σύνταξη του επενδυτικού σχεδίου
  5. Υποβολή εντός των προθεσμιών με εστίαση στην καινοτόμα ιδέα

Ακόμα, είναι απόλυτα σημαντικό ο ενδιαφερόμενος να μεριμνήσει για την εύρεση κεφαλαίων προς υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου. Γενικότερα, το «ύφος» των ευρωπαϊκών προγραμμάτων επικεντρώνονται σε επιδοτήσεις που επέρχονται από την ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου. Με απλά λόγια? Όταν ο επενδυτής υποβάλλει αίτημα για διαδικασία ενδιάμεσου ή τελικού ελέγχου και κατά συνέπεια  πληρωμής, θα πρέπει (πλείστες των περιπτώσεων – καθορίζεται από το εκάστοτε οδηγό προγράμματος) να έχει συλλέξει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως για παράδειγμα: τιμολόγια και εξοφλήσεις αυτών. Αυτό συνεπάγεται

  1. Για τον εξοπλισμό: με αγορά και εγκατάσταση των δαπανών στον τόπο υλοποίησης του προγράμματος
  2. Για τις υπηρεσίες: ολοκλήρωση της παρεχόμενης υπηρεσίας και εξόφληση αυτής

Τα επενδυτικά κεφάλαια μπορούν να προέρχονται από έσοδα προηγούμενων ετών ή ακόμα από σύμβαση επενδυτικών δανειακών συμβάσεων που θα συνταχθεί και υπογραφεί από εγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, όπως αυτά ορίζονται από τον οδηγό του προγράμματος. Αυστηρά, οι δανειακές συμβάσεις θα διατεθούν μόνο προς αποπληρωμή και ολοκλήρωση της επένδυσης. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να αποτυπώνεται η χρήση του δανείου στην σύμβαση.

Έναν διαφορετικό τρόπο για αποπληρωμή των προμηθευτών, επιλέξιμο από τα νέα προγράμματα, αποτελεί το Escrow Account ή στα Ελληνικά: ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός. Τι είναι όμως το Escrow Account? Είναι ένας μηχανισμός που διευκολύνει τον επιχειρηματία με την αγορά του εξοπλισμού ή της υπηρεσίας και την αποπληρωμή του προμηθευτή αυτομάτως κατά την εκταμίευση της δημόσιας δαπάνης από το πρόγραμμα. Ουσιαστικά, ο επενδυτής, δεν εμπλέκεται και το ποσό που αναλογεί στον προμηθευτή, αφαιρείται από το ποσό που πρόκειται να ενισχυθεί. Το αντίστοιχο χρηματικό ποσό εκταμιεύεται απευθείας στον επιχειρηματικό τραπεζικό λογαριασμό του προμηθευτή.

Τέλος, παράγοντα επιτυχίας αποτελεί η πρόθεση υλοποίησης του σχεδίου σου και η τήρηση της αρχικής ιδέας. Τα προγράμματα δίνουν την δυνατότητα τροποποίησης διαφόρων χαρακτηριστικών, όχι όμως την αλλοίωση του επενδυτικού αρχικού σχεδίου για το οποίο έχει βαθμολογηθεί ο ενδιαφερόμενος.

enarksi epidotoymeni epixeirisi

Έναρξη Επιδοτούμενης Επιχείρησης

Διαβάστε επίσης

Eggyiseis_daneion

Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI: Διευκολύνσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για λήψη δανείου

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν ευκολότερα χρηματοδότηση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Nea_ESPA

ΕΣΠΑ: Τα νέα προγράμματα που αναμένονται από Σεπτέμβριο

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για τους ευρωπαϊκούς πόρους που αναμένεται να χρηματοδοτήσουν άμεσα χιλιάδες μικρομεσαίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας