Αναζήτηση

Αναζήτηση
Κλείστε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης.

Νέα επιδότηση 75% για όλες τις επιχειρήσεις: Κατοχύρωση εμπορικού ονόματος και λογοτύπου

Ανοιχτή είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων (trademarks) για ελληνικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα καλύπτει το 75% των τελών της αίτησης και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο για τις ΜμΕ (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιδότηση, η οποία λαμβάνεται σε μορφή κουπονιού (Voucher), αφορά στην κατοχύρωση εμπορικού σήματος σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Γιατί πρέπει να κατοχυρώσετε το εμπορικό σας σήμα/trademark

Η δημιουργία του δικού σας, μοναδικού κατά τη θεώρησή σας, εμπορικού σήματος δεν συνεπάγεται την κατοχύρωση του στην αγορά. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί επακριβώς ή παραποιημένο από τρίτους που θα επωφεληθούν της απουσίας επίσημης κατοχύρωσής του και ενδεχομένως θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος σας.

Κατοχυρώνοντας το εμπορικό σας σήμα, εξασφαλίζετε:

  • Αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σας σήματος
  • Χρήση συμβόλου ® στο εμπορικό σας σήμα
  • Παρεμπόδιση τρίτων από την χρήση ίδιου ή παρόμοιου με του δικού σας σήματος, για ίδια ή παρόμοια προϊόντα/υπηρεσίες.
  • Διασφάλιση της αξίας της επιχείρησής σας, προστασία από τον κίνδυνο παραποίησης/απομίμησης και απάτης, κατοχύρωση έναντι ανταγωνιστικών σημάτων, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων σας με δικαστικώς επιδιώξιμο τρόπο.

Τι είναι το εμπορικό σήμα ή Trademark

Ως εμπορικό σήμα νοείται το διακριτικό «σήμα» ή «σημείο» που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια επιχείρηση για να καταστήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εύκολα αναγνωρίσιμα στους καταναλωτές της. Ένα εμπορικό σήμα μπορεί να είναι μια λέξη, ένα σχέδιο (λογότυπο), ένα χρώμα, γράμματα, αριθμοί, το σχήμα ενός προϊόντος ή η συσκευασία του προϊόντος, ένας ήχος, ένα σλόγκαν ή ένας συνδυασμός όλων των άνω.

Κατηγορίες σημάτων ανάλογα με τη γεωγραφική προστασία που παρέχουν

  1. Εθνικό σήμα. Παρέχει προστασία μόνο στην Ελληνική Επικράτεια.
  2. Το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρέχει προστασία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  3. Διεθνές σήμα. Απαιτείται προϋπάρχουσα εθνική ή ευρωπαϊκή κατάθεση και παρέχει προστασία σε όποια χώρα επιθυμεί ο πελάτης, εφόσον βρίσκεται στον κατάλογο των χωρών που έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο της Μαδρίτης.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το κόστος κατοχύρωσης εμπορικού σήματος και τη διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση εδώ

Επιδότηση εμπορικού σήματος

Νέα επιδότηση 75% για όλες τις επιχειρήσεις: Κατοχύρωση εμπορικού ονόματος και λογοτύπου

Διαβάστε επίσης

espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας