Αναζήτηση

Νέα επιδότηση 75% για όλες τις επιχειρήσεις: Κατοχύρωση εμπορικού ονόματος και λογοτύπου

Ανοιχτή είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων (trademarks) για ελληνικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα καλύπτει το 75% των τελών της αίτησης και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο για τις ΜμΕ (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιδότηση, η οποία λαμβάνεται σε μορφή κουπονιού (Voucher), αφορά στην κατοχύρωση εμπορικού σήματος σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Γιατί πρέπει να κατοχυρώσετε το εμπορικό σας σήμα/trademark

Η δημιουργία του δικού σας, μοναδικού κατά τη θεώρησή σας, εμπορικού σήματος δεν συνεπάγεται την κατοχύρωση του στην αγορά. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί επακριβώς ή παραποιημένο από τρίτους που θα επωφεληθούν της απουσίας επίσημης κατοχύρωσής του και ενδεχομένως θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος σας.

Κατοχυρώνοντας το εμπορικό σας σήμα, εξασφαλίζετε:

  • Αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σας σήματος
  • Χρήση συμβόλου ® στο εμπορικό σας σήμα
  • Παρεμπόδιση τρίτων από την χρήση ίδιου ή παρόμοιου με του δικού σας σήματος, για ίδια ή παρόμοια προϊόντα/υπηρεσίες.
  • Διασφάλιση της αξίας της επιχείρησής σας, προστασία από τον κίνδυνο παραποίησης/απομίμησης και απάτης, κατοχύρωση έναντι ανταγωνιστικών σημάτων, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων σας με δικαστικώς επιδιώξιμο τρόπο.

Τι είναι το εμπορικό σήμα ή Trademark

Ως εμπορικό σήμα νοείται το διακριτικό «σήμα» ή «σημείο» που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια επιχείρηση για να καταστήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εύκολα αναγνωρίσιμα στους καταναλωτές της. Ένα εμπορικό σήμα μπορεί να είναι μια λέξη, ένα σχέδιο (λογότυπο), ένα χρώμα, γράμματα, αριθμοί, το σχήμα ενός προϊόντος ή η συσκευασία του προϊόντος, ένας ήχος, ένα σλόγκαν ή ένας συνδυασμός όλων των άνω.

Κατηγορίες σημάτων ανάλογα με τη γεωγραφική προστασία που παρέχουν

  1. Εθνικό σήμα. Παρέχει προστασία μόνο στην Ελληνική Επικράτεια.
  2. Το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρέχει προστασία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  3. Διεθνές σήμα. Απαιτείται προϋπάρχουσα εθνική ή ευρωπαϊκή κατάθεση και παρέχει προστασία σε όποια χώρα επιθυμεί ο πελάτης, εφόσον βρίσκεται στον κατάλογο των χωρών που έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο της Μαδρίτης.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το κόστος κατοχύρωσης εμπορικού σήματος και τη διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση εδώ

Επιδότηση εμπορικού σήματος

Νέα επιδότηση 75% για όλες τις επιχειρήσεις: Κατοχύρωση εμπορικού ονόματος και λογοτύπου

Διαβάστε επίσης

Eggyiseis_daneion

Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI: Διευκολύνσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για λήψη δανείου

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν ευκολότερα χρηματοδότηση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Nea_ESPA

ΕΣΠΑ: Τα νέα προγράμματα που αναμένονται από Σεπτέμβριο

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για τους ευρωπαϊκούς πόρους που αναμένεται να χρηματοδοτήσουν άμεσα χιλιάδες μικρομεσαίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας