Αναζήτηση

Επιδότηση 7.247.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ελληνική κινηματογραφία

Με 5 νέα χρηματοδοτικά προγράμματα αναμένεται να ενισχυθεί η ελληνική κινηματογραφία από την Ευρωπαϊκη Επιτροπή, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Συγκεκριμένα, τα προγράμματα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό 7.247.000€ και θα πραγματοποιηθούν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Δικαιούχοι και ύψος ενίσχυσης προγράμματος

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η ανάδειξη νέων δημιουργών και η ενίσχυση της της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής. Ουσιαστικά καλούνται οι νέοι σκηνοθέτες και παραγωγοί με έτοιμα projects να τα καταθέσουν προς αξιολόγηση, με τα ποσοστά επιδότησης να αγγίζουν έως και το 100% ανά project. Στην επιδότηση καλύπτονται δαπάνες που αφορούν στη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων, π.χ. 3D, VR, AR, immersive κ.ά., ενώ επίσης ενθαρρύνεται και η ανάπτυξη σχεδίων (development) σειρών με διεθνές ενδιαφέρον.

4 νέα προγράμματα για την ελληνική κινηματογραφία

Στο άμεσο μέλλον αναμένονται 4 ακόμη χρηματοδοτικά προγράμματα που θα ενισχύσουν την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή. Πρόκειται για προγράμματα εκπαιδευτικού κυρίως χαρακτήρα για επαγγελματίες του χώρου και προγράμματα για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας της ελληνικής ταινίας σε άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ). Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων και τα κριτήρια ένταξης αναμένονται σύντομα.

Επιδότηση ελληνική κινηματογραφία

Επιδότηση 7.247.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ελληνική κινηματογραφία

Διαβάστε επίσης

Eggyiseis_daneion

Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI: Διευκολύνσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για λήψη δανείου

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας DelFI της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν ευκολότερα χρηματοδότηση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Nea_ESPA

ΕΣΠΑ: Τα νέα προγράμματα που αναμένονται από Σεπτέμβριο

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για τους ευρωπαϊκούς πόρους που αναμένεται να χρηματοδοτήσουν άμεσα χιλιάδες μικρομεσαίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας