Αναζήτηση

Αναζήτηση
Κλείστε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης.

Ίδρυση και λειτουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Έναρξη αιτήσεων

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα δράση του ΕΣΠΑ που αφορά στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υπό ίδρυση και νεοσύστατων επιχειρήσεων ΜμΕ (εξαιρούνται οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ λιανικού εμπορίου, εστίασης και τουρισμού, για τις οποίες προβλέπεται άλλη δράση).

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής: Δευτέρα 18.12.2023 και ώρα 15:00
Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής: Πέμπτη 29.02.2024 και ώρα 15:00

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά και για την αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης θα εφαρμοστεί η συγκριτική άξιολόγηση.

Τα επενδυτικά σχέδια κυμαίνονται από 30.000€ έως 400.000€ ανά επιχείρηση και ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται στα 190.000.000€.

Ο προϋπολογισμός της δράσης κατανέμεται ως εξής:

41.800.000€ για τις περιφέρειες της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου
148.200.000€ για τις υπόλοιπες περιφέρειες: Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος.

Ποσοστό επιχορήγησης

Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 45% ανά επενδυτικό σχέδιο, το οποίο δύναται να προσαυξηθεί κατά 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή σεισμόπληκτη / πυρόπληκτη / πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και κατά 5% επιπλέον με τη δήλωση κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης στόχου απασχόλησης τουλάχιστον 1 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Δικαιούχοι δράσης

Δικαιούχοι της δράσης είναι όλες οι υπό ίδρυση και νεοσύστατες, (έως 12 μήνες λειτουργίας μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης), πολύ μικρές, μικρές, και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται σε 1 τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ, όπως αυτοί αναγράφονται στην επίσημη πρόσκληση.

Ισχύουν επιπλέον προϋποθέσεις και όροι για τους δικαιούχους που αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσκληση της Δράσης.

Επιλέξιμες δαπάνες

  • Κτιριακές εγκαταστάσεις και περιβάλλον χώρος
  • Μηχανήματα και εξοπλισμός
  • Ψηφιακός εξοπλισμός, λογισμικό και υπηρεσίες λογισμικού
  • Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, σύμφωνα με εθνικά εναρμονισμένα καθώς και λοιπά ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα
  • Προβολή εξωστρέφεια και διεθνοποίηση
  • Μεταφορικά μέσα
  • Μελέτες και συμβουλευτικές υπηρεσίες
  • Λογότυπο και εταιρική ταυτότητα

Οι δικαιούχοι πρέπει να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους έως και 24 μήνες μετά την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Έγκρισης.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη της Δράσης εδώ

espa_nees_epixeiriseis

Ίδρυση και λειτουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Έναρξη αιτήσεων

Διαβάστε επίσης

kinoumai hlektrika

Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’: Τι περιλαμβάνει ο τρίτος κύκλος της επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Δράση Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’ Κύκλος, το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Το πρόγραμμα αφορά σε φυσικά και νομικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας