Αναζήτηση

Αναζήτηση
Κλείστε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης.

Ίδρυση και λειτουργία νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων: Έναρξη αιτήσεων

Η νέα δράση του ΕΣΠΑ αποσκοπεί στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επιλεγμένων ΚΑΔ του τουρισμού, επιτυγχάνοντας έτσι την αύξηση της δυναμικότητας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Δευτέρα 18.12.2023 και ώρα 15:00
Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: Πέμπτη 29.02.2024 και ώρα 15:00

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και η αξιολόγηση θα γίνει με τη μέθοδο της συγκριτικής αξιολόγησης.

Ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων θα κυμανθεί από 80.000€ έως και 400.000€ και ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 160.000.000€.

Η κατανομή του προϋπολογισμού έχει ως εξής:

35.200.000€ για την περιφέρεια Αττικής και Νοτίου Αιγαίου
124.800.000€ για τις υπόλοιπες, λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες: Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος.

Ποσοστό επιδότησης

Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 45% του προϋπολογισμού κάθε επενδυτικού σχεδίου με δυνατότητα αύξησης κατά 10% αν η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή σεισμόπληκτη / πυρόπληκτη / πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και 5% αν ο δικαιούχος δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης στόχο απασχόλησης τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης

Δικαιούχοι δράσης

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι υπό σύσταση και νεοσύστατες, (έως 12 μήνες λειτουργίας από την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης), πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένεται να δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα του Τουρισμού.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν συμπληρωματικά κάποιες ακόμη προϋποθέσεις που αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσκληση της Δράσης.

Επισημαίνεται ότι θεωρούνται επιλέξιμα τόσο τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (π.χ. ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις), όσο και τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (π.χ. ενοικιαζόμενα δωμάτια, αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα).

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις επιλέξιμες δαπάνες της Δράσης

  • Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλον χώρος
  • Μηχανήματα, εξοπλισμός και ψηφιακά συστήματα (λογισμικό και υπηρεσίες λογισμικού)
  • Πιστοποίηση Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με εθνικά, εναρμονισμένα, καθώς και λοιπά ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα
  • Δαπάνες προβολής, εξωστρέφειας και διεθνοποίηση
  • Μεταφορικά μέσα
  • Μελέτες και συμβουλευτικές υπηρεσίες

Όλες οι δαπάνες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από τους δικαιούχους έως και 24 μήνες μετά την ημερομηνία που θα εκδοθεί η Απόφαση Έγκρισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για τη Δράση στην αναλυτική πρόσκληση 

espa_tourismos

Ίδρυση και λειτουργία νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων: Έναρξη αιτήσεων

Διαβάστε επίσης

kinoumai hlektrika

Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’: Τι περιλαμβάνει ο τρίτος κύκλος της επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Δράση Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’ Κύκλος, το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Το πρόγραμμα αφορά σε φυσικά και νομικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας