Αναζήτηση

Αναζήτηση
Κλείστε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης.

Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 9.200 ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Σε ισχύ βρίσκεται ακόμα το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) «Επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας» με σκοπό την επανένταξη 9.200 ανέργων στην αγορά εργασίας. Σημειώνεται πως το εν λόγω πρόγραμμα τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά δόθηκε παράταση εφόσον υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις. Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό με επιδότηση τμήματος του μισθού όσο και ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Δικαιούχοι προγράμματος

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν από την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000€ κατά τα προηγούμενα 3 χρόνια (τρέχον και 2 προηγούμενα).

Ωφελούμενοι προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επαγγελματική επανένταξη των ανέργων που λαμβάνουν εγκεκριμένη επιδότηση ανεργίας για διάστημα τουλάχιστον 5 μηνών και στους οποίους υπολείπεται 50% και άνω της τακτικής επιδότησής τους κατά την ημερομηνία υπόδειξης του προγράμματος, καθώς και μακροχρόνια άνεργοι στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον 1 ημέρα επιδότησής τους κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους, ανεξάρτητα από την ηλικία και την εκπαιδευτική βαθμίδα τους.

Διάρκεια προγράμματος και ποσό επιδότησης

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μηνών και το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται στο 80% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών έως τα 830€ μηνιαία (δηλαδή, μικτός μισθός). Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας (δηλαδή, το σύνολο των αποδοχών).

Η NotiFund απαρτίζεται από μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων σε θέματα χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασίας ανέργων του ΟΑΕΔ και να κάνετε την αίτησή σας. 

blog

Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 9.200 ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Διαβάστε επίσης

espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας