Η έκδοση των Voucher 900€ έως 18.000€ ξεκίνησε

Αναζήτηση

Πρόγραμμα Πρόσοψη: Ανακαίνιση όψης κτιρίου με επιδότηση έως 100%

Το πρόγραμμα Πρόσοψη αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με κύριο γνώμονα τη συντήρηση, αποκατάσταση και γενικότερα την αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων των ιδιωτικών κτιρίων της Αθήνας. Απώτερος σκοπός του προγράμματος Πρόσοψη είναι η ανάδειξη του κτιριακού πλούτου της Αθήνας.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κτιρίων (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διατηρητέα κτίρια) με την προϋπόθεση ότι τα ακίνητα βρίσκονται εντός του Δήμου Αθηναίων.

Η επιδότηση που θα λάβουν οι δικαιούχοι ανέρχεται στο 100% , με το μέγιστο ποσό δαπάνης να ορίζεται στις 6.000€. Επιπλέον 35% επιδότηση δίνεται στα διατηρητέα κτίρια, αυξάνοντας το ποσό της μέγιστης δαπάνης στις 7.200€.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως επιδοτείται από το πρόγραμμα και η αμοιβή του μηχανικού-συμβούλου που θα αναλάβει το έργο στο ποσό των 400€. Σημειώνεται πως ο μηχανικός-σύμβουλος που θα επιλεχθεί μπορεί να είναι είτε από το Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης είτε ιδιώτης.

Τι δαπάνες καλύπτονται

Οι δαπάνες που καλύπτονται από την επιδότηση αφορούν σε όλο το φάσμα των εργασιών συντήρησης, βελτίωσης και αισθητικής αναβάθμισης της εξωτερικής όψης ενός κτιρίου. Ενδεικτικά καλύπτονται δαπάνες για:

  • επισκευή στέγης, χρωματισμός και συντήρηση εξωτερικής όψης κτιρίου
  • επισκευή και χρωματισμός εξωτερικών κουφωμάτων
  • επισκευή γύψινων, επιχρισμάτων κ.λπ. και συντήρηση μαρμάρων
  • φύτευση δέντρων και θάμνων
  • μετακίνηση κλιματιστικών και δορυφορικών κεραιών
  • αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κ.λπ.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις δαπάνες που καλύπτει το πρόγραμμα και δείτε αν είστε ανάμεσα στους δικαιούχους, με τον ασφαλή τρόπο της NotiFund. Η NotiFund απαρτίζεται από μια εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων σε θέματα χρηματοδοτικών προγραμμάτων που παρακολουθεί τους πιο κομβικούς για την επιχειρηματική δραστηριότητα τομείς του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το πρόγραμμα Πρόσοψη θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού. Επικοινωνήστε σήμερα κιόλας μαζί μας για να καταθέσετε την αίτησή σας.

 

 

Πρόγραμμα Πρόσοψη

Πρόγραμμα Πρόσοψη: Ανακαίνιση όψης κτιρίου με επιδότηση έως 100%

Διαβάστε επίσης

ΕΣΠΑ προγράμματα

ΕΣΠΑ Ανταγωνιστικότητα 2021-2027: Τα 3 νέα προγράμματα που αναμένονται εντός του 2023

Άμεσα αναμένεται να δημοσιευθούν οι προσκλήσεις για 3 νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για επιχειρήσεις, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ. Τα προγράμματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας