Αναζήτηση

Αναζήτηση
Κλείστε αυτό το πλαίσιο αναζήτησης.

Δράση 3 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ: Επιδότηση επιχειρήσεων από 200.001€ έως και 1.200.000€

Δημοσιεύθηκαν οι δράσεις της δέσμης δράσεων Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ που πρόκειται να χρηματοδοτήσουν εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να αναβαθμίσουν τα ψηφιακά τους εργαλεία.

Η τρίτη δράση, Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ, επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής και εξελιγμένων ψηφιακών συστημάτων με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό από 200.001€ έως και 1.200.000€.

Επιλέξιμες δαπάνες δράσης:

  • Εξοπλισμού: συστήματα απομακρυσμένης λειτουργίας εγκαταστάσεων, ρομποτικά συστήματα, συστήματα αναβάθμισης εσωτερικών δικτύων μεταφοράς δεδομένων κ.ά.
  • Λογισμικού: εφαρμογές αυξημένης ευφυίας διοικητικού και οικονομικού προγραμματισμού, ψηφιακής ασφάλειας, διαχείρισης πελατολογίου και εφοδιαστικής αλυσίδας, ανάλυσης δεδομένων κ.ά.
  • Υπηρεσίες: σχετικές με τη ψηφιακή αναβάθμιση: συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη που συνδέονται με την ενσωμάτωση των νέων συστημάτων κ.ά.

*Σημειώνεται ότι η εν λόγω δράση δίνει τη δυνατότητα επιλογής των καθεστώτων ενίσχυσης: Κανονισμοί ΕΕ 651/2014 (ΓΑΚ) ή ΕΕ 1407/2013 (De Minimis)

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 60.000.000€, εκ των οποίων τα 13.200.000€ θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής και νοτίου Αιγαίου, ενώ τα 46.800.000€ θα κατανεμηθούν στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Οι επενδύσεις θα πρέπει να έχουν ως ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 200.001€ και ως μέγιστο τα 1.200.000€ και το ποσοστό της ενίσχυσης μπορεί να φτάσει από 25% έως και 45%. Τα ποσοστά ενίσχυσης καθορίζονται από το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια που υπάγεται.

Δικαιούχοι Δράσης 3 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Έχουν κλεισμένη κατ’ ελάχιστο 1 πλήρη διαχειριστική χρήση και δραστηριοποιούνται σε έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας) του επενδυτικού σχεδίου για 1 τουλάχιστον έτος.
  • Το επενδυτικό σχέδιο αφορά αποκλειστικά τους επιλέξιμους ΚΑΔ
  • Έχουν κατ’ ελάχιστο 9 ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
  • Έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 70% βαθμολογία στο ερωτηματολόγιο ψηφιακής ωριμότητας
  • Δεν έχουν ξεκινήσει τις εργασίες υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου πριν την υποβολή της αίτησης ενίσχυσης στη δράση.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων της δράσης 3, Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ άνοιξε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και η διαδικασία αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή έως εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

Δράση 3 Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ

Δράση 3 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ: Επιδότηση επιχειρήσεων από 200.001€ έως και 1.200.000€

Διαβάστε επίσης

espa paratasi prothesmias

ΕΣΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής των 2 δράσεων λόγω προβλημάτων στο ΟΠΣΚΕ

Όπως ενημερώνει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2_nea_espa_ipeirotikes_perioxes

Νέα ΕΣΠΑ: Δύο επιπλέον δράσεις για νέες, υπό ίδρυση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές

Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης. Συγκεκριμένα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλέστε μας